2 wyniki
Rekord wzorcowy
Zdrowe odżywianie (hasło przedmiotowe)
zob. też Dietetyka (hasło przedmiotowe) ; Edukacja żywieniowa (hasło przedmiotowe) ; Jedzenie (czynność) (hasło przedmiotowe) ; Normy żywienia (hasło przedmiotowe) ; Odżywianie (hasło przedmiotowe) ; Żywność prozdrowotna (hasło przedmiotowe)
Nieużywane formy hasła: Dieta prawidłowa ; Prawidłowa dieta ; Racjonalne odżywianie ; Racjonalne żywienie ; Zdrowe żywienie ; Odżywianie - higiena
Książka
W koszyku
Liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka zachorowania na raka. Niektóre z nich zawierają duże ilości związków fotochemicznych, które zapobiegają zmianom rakowym mikroguzów rozwijających się w organizmie w ciągu życia. Z najnowszych badań wynika, że oprócz owoców i warzyw właściwości przeciwrakowe mają także m.in.: zielona herbata, kurkuma, soja, gorzka czekolada. Codzienna dieta złożona z owoców, warzyw, zielonej herbaty i czerwonego wina dostarcza organizmowi dawki przeciwrakowych związków fitochemicznych, którą można określić jako terapeutyczną. Jest to najprostszy, a zarazem skuteczny sposób zapobiegania wystąpieniu i rozwojowi raka.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
MYSZKÓW - WYPOŻYCZALNIA
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 25619 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej